Word lid Doneer nu

deze week: Marinde’s song

20 augustus 2019
 

 

Looking down at my two bare feet on the ground
Listening to the sound of thoughts tumbling around
No need to go outside today
No need to go outside today

Ik voel me heel erg vereerd dat ik een stukje mag schrijven op deze pagina. Ook ik heb al jarenlang te maken met depressieve periodes.

Muziek is het enige dat dan nog af en toe kan doordringen bij mij. Ik sluit mezelf op in huis en hou contacten af, om op adem te kunnen komen. Ik voel niks en ik wil niks. Ik merk dan dat mensen aan me gaan trekken dat ik van alles moet gaan doen, maar dat lukt me gewoon niet en dat is zo frustrerend. Maar muziek maken, lukt wel.   

Dit liedje “Right Now” gaat over mijn depressieve episodes. Hoewel het niet een heel gebruikelijk onderwerp voor een nummer is (waarschijnlijk vanwege het taboe dat er toch op rust) vind ik dat ook de niet zo positieve momenten in het leven erbij horen en ik denk dat het belangrijk is om ook hiervoor aandacht te hebben, want we zijn hierin niet alleen.

En omdat ik zoveel thuis zat, ben ik 1,5 jaar geleden begonnen ben met piano te leren spelen. Voor mij een hele positieve uitwerking van de depressie, want dat wilde ik al jaren leren en het kwam er nooit van. Dit is dan ook een versie die ik thuis heb opgenomen, akoestisch met de piano.

Naast dit liedje over mijn depressie, schrijf ik liedjes over de natuur, liefde, gelijkheid, positiviteit, diepe dalen en alles wat het leven is. Er is bijvoorbeeld ook een heel positief nummer (Sunshine), met een videoclip. Dit nummer gaat over de zon, die op ons allemaal schijnt, zonder uitzondering. We doen er allemaal toe! Ook ik, ook jij, iedereen 🙂 

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital