Depressie Connect is een digitaal platform voor (naasten van) mensen met een depressie. Het is een digitale plek waar je (eventueel anoniem) veilig en afgeschermd in contact kunt komen met anderen. Depressie Connect bestaat uit twee van elkaar afgescheiden communities; één voor mensen met een depressie(-verleden) en één voor naasten van mensen met een depressie.

In contact komen met lotgenoten?
Maak in 3 klikken een account aan.

Aanmelden
Inloggen

Ben je al deelnemer van Depressie Connect, klik dan hier om direct in te loggen.

Depressie Connect kan ook ondersteuning bieden voor cliënten in behandeltrajecten

Zorgprofessionals worden van harte uitgenodigd nader kennis te maken met Depressie Connect.

Leer van ervaringskennis van anderen

Op Depressie Connect kun je ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen, vragen stellen of lezen en herkenning vinden. De online community is er voor mensen met een depressie die behoefte hebben hun ervaringen in het omgaan met de depressie te delen, of te leren van ervaringskennis van anderen. Hoeveel ellende een depressie ook met zich meebrengt, hoe leer jij met een depressie leven? Het maakt niet uit om welke type depressie het gaat, je kunt terecht met al je vragen. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met de impact van een depressie op je leven, je relatie en sociale leven, of je werk in combinatie met je depressieve klachten. Hoe ervaar jij (de angst voor) een terugval? Wat is voor jou herstel en hoe zorg jij voor zingeving? Hoe geef jij invulling aan je dag, heb je praktische tips voor het dagelijkse leven? En, wat zijn jouw ervaringen met behandeling voor een depressie?

Naasten van mensen met een depressie hebben vaak andere thema’s waar zij steun voor zoeken of advies over willen. Hoe ga je om met iemand die in een depressie zit? Hoe zorg je voor jezelf en kan je je grenzen bewaken, hoe houd je het vol? Hoe ga je om met de angst dat een naaste niet herstelt?

Veilig en anoniem ervaringen delen

Iedereen die te maken heeft met depressie(s) en lotgenoten wil treffen om de weg naar herstel te bespreken is welkom om deel te nemen aan de community. Het platform is uitsluitend bedoeld voor mensen die zelf ervaring hebben met depressie of hun naasten; zorgverleners maken geen onderdeel uit van de community. De veiligheid van Depressie Connect wordt bewaakt door een team ervaringsdeskundige vrijwilligers die dagelijks kijken of iedereen zich aan de huisregels houdt en sfeer herstelgericht blijft.

Inloggen
Back To Top