Voor veel mensen met depressieve klachten heeft fysieke inspanning een positief effect. Dagelijks wandelen of hardlopen in de buitenlucht heeft vaak een gunstige invloed. Ook krachttraining in een sportcentrum of het doen van ontspanningsoefeningen helpt vaak.

Running therapie

Er is veel ervaring met running therapie bij de behandeling van lichtere depressieve klachten of om terugval te voorkomen. Dit is een vorm van bewegen, waarbij je regelmatig – bijvoorbeeld drie à vier keer per week – hardloopt onder begeleiding. Je kunt dat alleen doen of in groepsverband. Het is een rustige duurloop, die op sommige momenten ook wel lijkt op wandelen.

Een programma voor running therapie duurt meestal negen tot twaalf weken, met drie keer per week een half uur lopen. Een ‘running therapeut’ geeft deze training.

Veel mensen met depressieve klachten zijn positief over de training. Zij voelen zich er goed bij. Soms is het voor de eerste keer dat ze op deze manier lopen. Pas door het regelmatig te doen is het effect te merken. Lees hoe radiopresentator en kunstenaar Ruud de Wild zijn leven weer op de rit kreeg, o.a. door hardlopen en boksen.

Inloggen
Back To Top

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Op deze online plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd andere mensen met depressie ontmoeten.Je kunt ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden, en vragen stellen aan andere ervaringsdeskundigen.

Op Depressie Connect gaat het om de vraag; “Wat heb je geleerd tijdens je depressie(s)?”.

Hier vallen veel verschillende thema’s onder, waar op de community ruimte voor is. Hoeveel ellende een depressie ook met zich meebrengt,

Depressie Connect is bedoeld om te praten over hoe jij met depressie leert leven. Iedereen die te maken heeft met depressie(s) en anderen met ervaringskennis wil treffen om de weg naar herstel te bespreken is welkom om deel te nemen aan de community.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Welkom op Depressie Connect! De online community voor naasten van mensen met depressie.

Op deze plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd, andere mensen ontmoeten die iemand met depressie in hun omgeving hebben.

Je kunt steun vinden bij anderen, zelf om hulp vragen, ervaringen over het leven met iemand met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden en vragen stellen.

Op Depressie Connect gaat het om het omgaan met de zorgen over en voor iemand met depressie. Naasten kunnen op Depressie Connect

ondersteuning vinden bij andere naasten. De community is bedoeld om jouw ervaringen als naaste te delen met lotgenoten.

Er is ruimte voor veel verschillende thema’s, bijvoorbeeld; “Wat helpt je in het (goed) omgaan met iemand met depressie in je omgeving?”,

“Waar loop je tegenaan in je relatie/vriendschap met die persoon en hoe ga je hiermee om?”.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.