1 Sinds wanneer werk je voor de Depressie Vereniging?
Officieus sinds juni 2019. Officieel sinds september 2020. Dit heeft ermee te maken, dat het Project Depressie Connect (DC) overging van Pro Persona naar de Depressie Vereniging. Ik ben bij de ontwikkeling van DC betrokken geweest vanuit het deelnemersperspectief.

2 Wat was voor jou de aanleiding?
Het begon ermee dat ik gevraagd werd om mee te denken, door mijn partner die in eerste aanvang bij dit project betrokken raakte. Toen DC ‘de lucht inging’, ben ik gebleven als moderator.

3 Wat doe je precies?
Modereren dus 😉. Een moderator dient een gesprek, of een discussie, in goede banen te leiden. En dat klopt wel ongeveer. Het is vooral meelezen. Zo nu en dan iets zeggen of iemand welkom heten en soms sturen of iets stoppen/wijzigen.

4 Wat levert het je op?
Ja, wat levert het op? In dit geval veel inzicht in depressie en de gevolgen ervan. Ik lees heel bijzondere verhalen en ontboezemingen. Het levert een bredere kijk op, op wat depressie en de gevolgen ervan betekenen voor veel mensen. Een stukje zingeving, omdat ik ondersteunend ben aan het proces binnen DC.

5 Wat kun je anderen, die overwegen vrijwilliger te worden bij de vereniging, meegeven?
Wil je weten wat er zoal nog meer in de maatschappij leeft, naast dat wat je kent? Dan is vrijwilliger zijn bij de Depressie Vereniging leerzaam en boeiend. Je mag wel van een uitdaging houden, want het is niet altijd makkelijk of eenvoudig. Het is heel persoonlijk om vrijwilliger bij een vereniging of instantie te worden. Ik dan dat niet voor iemand anders beslissen, maar het is beslist een verrijking.

Ik heb overigens zelf geen ervaring met depressies maar ben via mijn partner wel goed bekend met wat een depressie is en kan doen.