Vacature: vrijwillig medewerker online media

19 april 2017

Wil jij bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van de Depressie Vereniging? Heb jij ervaring met berichten redigeren, publiceren en delen via verschillende online mediakanalen? Ben je ervaren en bereid je 4 uur per week voor de vereniging in te zetten? Dan zoeken we jou!

Wat kun je?

• Je hebt ervaring met professioneel beheer van websites met WordPress en met Twitter
  • Je hebt goede redactionele vaardigheden (actief, aantrekkelijk en begrijpelijk schrijven), perfecte beheersing van de Nederlandse taal en gevoel voor beeld en vormgeving.
  • Je weet nieuws te vergaren, te toetsen aan de visie en doelstellingen van de vereniging en te vertalen naar aantrekkelijke content, inclusief beeldmateriaal.
  • Je denkt mee over de ontwikkeling en inzet van social media.
  • Je hebt MBO+/HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en doelstelling van de Depressie Vereniging en wilt bijdragen aan professionalisering en groei.

Wat ga je doen?

• Je gaat een deel van de website depressievereniging.nl beheren, waaronder nieuws- en agendaberichten publiceren.
  • Stelt in overleg 5 keer per jaar de nieuwsbrief samen.
  • Je stemt jouw werkzaamheden af met de directeur van de vereniging, het bestuurslid met portefeuille communicatie/pr en de vrijwillig medewerker social media/Facebook.

Wat kunnen wij jou bieden?

• Een combinatie van thuiswerk en werken in ons nieuwe onderkomen in Amersfoort (naast station). Tijden in overleg.
  • Een inwerkperiode onder begeleiding.
  • Een vrijwilligersvergoeding van circa 15 euro per week voor 4 uur. Dubbele vergoeding bij 8 uur per week.
  • Vergoeding van reiskosten. Wel handig als je in de omgeving van Amersfoort woont.
  • Een paar leuke collega’s, al zien we elkaar niet regelmatig.

Over de Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is een landelijke patiëntenvereniging die volop aan het bouwen is. We werken grotendeels met vrijwilligers. Met de middelen en mensen die we nu hebben werken we aan de groei en professionalisering van de vereniging. Zo willen we het ledental laten groeien, meer vrijwilligers aan ons binden en aanvullende financiën verwerven zodat we activiteiten kunnen organiseren waar de leden wat aan hebben. Voorbeelden zijn het uitbouwen van lotgenotencontact en bijeenkomsten over een specifiek thema. Wil jij hier je bijdrage aan leveren?  Dan ben je bij de Depressie Vereniging aan het goede adres!

Iets voor jou?

Herken jij je in bovenstaande? Stuur dan een e-mail met jouw CV naar bestuurslid Wieneke Wolthuis, w.wolthuis@depressievereniging.nl o.v.v. ‘vacature’ voor 1 mei 2017.