Word lid Doneer nu

Vacature: regiocoördinator supportgroepen regio Utrecht (vrijwillig)  

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Wij organiseren in heel Nederland supportgroepen. Een groep bestaat uit mensen die een depressie hebben (gehad). Zij komen één of twee keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan. Iedere groep heeft twee (hiervoor getrainde) gespreksbegeleiders die zelf ook een depressie hebben meegemaakt.  

Ontwikkeling landelijk netwerk  

Er is veel behoefte aan supportgroepen; deelnemers hebben er baat bij. De Depressie Vereniging ontvangt wekelijks nieuwe aanmeldingen. Voor het onderhouden en de verdere opbouw van ons landelijk netwerk zijn onze regiocoördinatoren onmisbaar!   

Regiocoördinator: is dit iets voor jou?  

Voor de regio Utrecht zoeken wij een regiocoördinator. Deze functie is bedoeld om de gespreksbegeleiders van de groepen in de regio te ondersteunen en om nieuwe supportgroepen te helpen opstarten. Door het leggen en onderhouden van contacten in de regio werk je mee aan de uitbreiding van het aantal supportgroepen in de provincie en het verankeren van deze vorm van hulp in de keten van zorg voor mensen met een depressie.   

Wat doet de regiocoördinator?   

Je bent verantwoordelijk voor de opstart en ondersteuning van supportgroepen voor mensen met depressieve klachten. Je hebt daarbij de volgende taken, die je thuis kunt uitvoeren:  

Welke verantwoordelijkheden heb je?  

Het is een belangrijke vrijwilligersfunctie voor onze vereniging. Je bent medeverantwoordelijk voor de groei en spreiding van het aantal groepen in je provincie. Het ondersteunen van de gespreksbegeleiders is belangrijk voor het succes van de supportgroepen. Je kijkt met hen naar vragen, knelpunten en punten van verbetering. De privacy van deelnemers bewaak je zorgvuldig. De Depressie Vereniging ondersteunt jou en is verantwoordelijk voor het totale functioneren van de supportgroepen. Er is landelijke coördinatie, ondersteuning, training en facilitering van het netwerk in de regio’s.  

 Wat heb je nodig?  

Je hebt zelf ervaring met depressie en kunt jouw ervaringskennis inzetten om anderen te ondersteunen. Het is een pré als je ervaring hebt als gespreksbegeleider of zelf in een supportgroep hebt deelgenomen. De taken vragen om enerzijds mensgerichtheid bij de selectie en ondersteuning van gespreksbegeleiders, anderzijds om sturend en organiserend vermogen om nieuwe groepen te initiëren. Je draait je hand niet om voor het efficiënt verwerken van informatie, e-mails en gegevens van de groepen en deelnemers, binnen een administratief systeem. Je bent voor minimaal 8 tot 10 uur per week beschikbaar. Omdat het tijd kost om je in te werken en een netwerk op te bouwen, ben je voor een jaar beschikbaar. 

Wat bieden wij?  

Het is een interessante functie binnen een leuk hecht team van regiocoördinatoren. Je hebt veel contact met mogelijke deelnemers en met de gespreksbegeleiders uit jouw regio. Je bent vrij in de manier waarop je met jouw begeleiders ook een team gaat vormen. Met jouw werk draag je bij aan de kwaliteit van leven van mensen met een depressie. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar van 140 euro per maand en je krijgt reiskosten vergoed. Er is gelegenheid om met de andere regiocoördinatoren te overleggen, uit te wisselen en trainingen te volgen.  

Heb je interesse?   

Dan horen we graag van jou! Je kunt contact opnemen met Heidi Heuvelman, Landelijk coördinator Supportgroepen,  via 033-3033132 of h.heuvelman@depressievereniging.nl.   

 

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital