Gezocht: Ervaringsdeskundige medewerkers voor onze telefonische hulplijn

10 december 2020

De Depressie Vereniging zoekt ervaringsdeskundigen voor onze Depressielijn (telefonische hulplijn) (vrijwilligers)

De Depressie Vereniging zoekt nieuwe ervaringsdeskundige vrijwilligers voor onze Depressielijn. Deze telefonische helpdesk is voor mensen met een depressie en hun naasten. Mensen kunnen ons bellen met hun vragen, maar ook om hun verhaal te vertellen. Jij kan daarop aansluiten met jouw ervaring en deskundigheid en meedenken over wat een goede weg zou kunnen zijn naar verbetering.

De Depressielijn is vijf werkdagen open op de volgende tijden
Ochtend 10.00 – 12.30 uur
Middag 14.30 – 17.00 uur
Avond 19.00 – 21.00 uur.

Hoe ziet het eruit

• Bij voorkeur draai je wekelijks een dienst in de ochtend of middag of avond (minder is bespreekbaar bijvoorbeeld 1 x per 2 weken of per maand).
  • Je levert een bijdrage aan de kwaliteit van de Depressielijn.
  • Iedere maand is er een online meeting voor alle medewerkers om zo kennis en ervaringen te delen en van elkaar te leren.
  • Jaarlijks online voortgangsgesprek met de coördinator van de Depressielijn.

Wat heb je hiervoor nodig

• Een mobiele telefoon (het centrale nummer van de Depressielijn wordt doorgeschakeld als jij dienst hebt). Je hebt hierdoor geen extra kosten.
  • Een e-mailadres waarop we met elkaar kunnen communiceren over de planning.
  • Een rustige thuiswerkplek.

Wij vragen

• Ervaring met een depressie, persoonlijk of als directbetrokkene van iemand met een depressie.
  • Is lid van de Depressievereniging of wil lid worden.
  • Heeft een verstaanbare stem.
  • Is bereid de workshop Individueel lotgenotencontact te volgen bij PGO support.

Vaardigheden/houding

• Contact kunnen aangaan/ houden en verbreken.
  • De beller bemoedigen, informeren en adviseren vanuit ervaringsdeskundigheid en met gebruikmaking van LSD (= Luisteren, Samenvatten, Doorvragen).
  • Bereid om nieuwe vrijwilligers/collega’s in te werken (na zes maanden).
  • Reflectief ingesteld; bereidheid tot leren.

Wij bieden

• Een plek in een prettig en gedreven team van 10/15 vrijwilligers
  • de mogelijkheid via PGO support andere cursussen/workshops te doen.
  • Daarnaast organiseert de vereniging jaarlijks een dag voor vrijwilligers (i.v.m. corona is dit tijdelijk niet mogelijk, we zoeken naar alternatieven).

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met Liesbeth van den Hooven of Patricia Ribbers via depressielijn@depressievereniging.nl of via telefoonnummer 088-5054335.

Wil je ons helpen?
Stuur dan een berichtje met jouw motivatie en wat over jouw achtergrond naar info@depressievereniging.nl. Geef daarin ook aan wat jouw beschikbaarheid is. Zodra we een berichtje van jou binnen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.