De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten

Depressies | soorten, symptomen en oorzaken

Somberheid of ‘in een dip zitten’ is iets anders dan een depressie of depressieve klachten hebben. Een depressie kan ‘in de familie’ zitten en het kan met persoonlijke aanleg te maken hebben. Naast psychische klachten kunnen ook lichamelijke klachten wijzen op een depressie. Dat is bij 30% tot 60% van de mensen met een depressie het geval.

Meer over depressies

Doe de zelftest

Om een indicatie te krijgen of je last hebt van depressieve klachten of een depressie, kun je een zelftest doen. Er zijn veel zelftesten voor depressie via internet in omloop.

Depressie zelftest

Wat doen we voor jou