Werken aan je herstel met de StayFine app?

De StayFine-app is ontwikkeld voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar die angsten of depressie hebben gehad en dit niet nog eens willen meemaken. 60% van al die jongeren krijgt hier binnen 3 jaar opnieuw last van. Wij willen samen met jou uitproberen of je je hiertegen kunt beschermen door jezelf in deze app te monitoren en modules te kiezen en te gebruiken.

De app is ontwikkeld door onderzoekers, behandelaars, jongeren en ervaringsdeskundigen om terugval te voorkomen. Door in de app je gedachten, gevoelens en gedrag bij te houden, kun je jezelf monitoren en inzicht in jezelf krijgen. Een deel van de jongeren mag in de app ook zelf nog hoofdstukken (modules) met tips en oefeningen tegen terugval kiezen en hiermee gaan werken. Tijdens je deelname heb je contact met een maatje (een ervaringsdeskundige) die je feedback geeft.

GGZ Oost Brabant, Amsterdam UMC, Rijksuniversiteit Groningen en Accare onderzoeken of de StayFine-app kan voorkomen dat je als jongere weer angstig en depressief wordt.

Meedoen aan het StayFine onderzoek?

Ben je of ken je iemand van 13 t/m 21 jaar oud, die:

  • al eerder te maken heeft gehad met angst of depressie?
    (een vastgestelde diagnose is niet nodig)
  • 2x of minder per maand professionele hulp krijgt?
  • toegang heeft tot een smartphone (iOS/Android)?

Zo ja, dan nodigen we die graag uit om aan dit onderzoek deel te nemen.

Meedoen betekent dat je in 3 jaar tijd 5x deelneemt aan een online interview, vragenlijsten en jezelf 2 weken monitort – als je dat wilt ook met een horloge die beweging meet. De helft van alle deelnemers kiest daarbij 6 modules (dat kost ongeveer 2 uur per week in 10 weken).

Voor elke meting krijg je, naast deelname aan dit programma, tot 18 jaar een kadokaart van €5, vanaf 18 jaar €7.

Wil je weten of StayFine mogelijk iets voor jou is? Kijk dan op stayfine.nl.
Vragen of aanmelden? Neem dan contact op via: info@stayfine.nl / +31613902366

Dr. Yvonne A.J. Stikkelbroek
Leidinggevend onderzoeker, leraar en behandelaar

Universiteit Utrecht en GGZ Oost Brabant

Inloggen
Back To Top