Afbouwpoli: Gebruik je antidepressiva en wil je die verantwoord afbouwen?

Meld je dan aan bij de afbouwpoli in Amsterdam. De poli is begin dit jaar van start gegaan en maakt onderdeel uit van de Nieuwe Valeriuskliniek van GGZ inGeest bij het VUmc. Psychiater Christiaan Vinkers is één van de initiatiefnemers.

GGZ inGeest en Amsterdam UMC hebben op de bovenstaande locatie de eerste poli geopend waar ze patiënten die willen minderen, of zelfs stoppen, met het gebruik van antidepressiva op maat begeleiden. Van de miljoen Nederlanders die antidepressiva gebruiken, willen er velen stoppen maar dat gaat bij een deel van hen niet goed. Vaak spelen overwegingen als ‘is het wel een goed idee om te stoppen?’, angst voor wat er dan kan gebeuren en eerdere mislukte pogingen hierbij een rol.

De kennis en expertise die over het afbouwen van antidepressiva voorhanden is, heeft men in de afbouwpoli gebundeld. Er wordt samengewerkt in een multidisciplinair team bestaande uit psychiaters, klinisch psychologen, verpleegkundig specialisten en apothekers. De afbouwpoli dient eigenlijk twee doelen: mensen zo goed mogelijk helpen bij het afbouwen én al doende leren van hun ervaringen. Niet alleen wordt zo praktische ervaring opgedaan, de afbouwpoli neemt ook deel aan een aantal wetenschappelijke onderzoeken naar het afbouwen van medicijnen in het algemeen.

Aanmelding

Wil je weten of het iets voor jou is? Meld je dan aan via je huisarts of rechtstreeks bij Team Afbouwpoli via https://www.ggzingeest.nl/afbouwpoli/.

Na aanmelding volgt een intake om te bekijken of je mag afbouwen en zo ja, op welke wijze. Het afbouwtraject kan in de poli plaatsvinden of onder begeleiding van de eigen huisarts of psychiater. Tijdens het traject is er inbreng van ervaringsdeskundigen en veel persoonlijke begeleiding. Ook begeleiding op afstand, zoals via videobellen, en het gebruik maken van behandelonderdelen via internet, is mogelijk.

Mocht je vragen hebben, bel dan met Team Afbouwpoli via tel. 020 7885000 of
mail naar afbouwpoli@ggzingeest.nl.

Inloggen
Back To Top