Doel: cliëntenperspectief centraal in onderzoek

Ons doel is helder. De vereniging wil graag dat er goed onderzoek plaatsvindt waar mensen met depressie baat bij hebben. Wij willen dat onze inzet goed benut wordt en dat het cliëntenperspectief serieus wordt genomen. We beogen een ‘win-win-situatie’ voor mensen met depressie als zij meewerken. Bij het accepteren van een onderzoeksvraag kijken we hier dan ook serieus naar en stellen van tevoren de monitoring ervan vast.

Criteria voor samenwerking

1.     Termijn voor overleg:

Minimaal 3 weken voorafgaand aan het indienen van de aanvraag bij een fonds en 4 weken in geval van vakantieperiodes/vrije dagen. Stuur het verzoek om medewerking naar info@depressievereniging.nl met in de onderwerpregel ‘Onderzoek’.

2.     Inhoudelijke criteria:

De onderzoeker maakt in de aanvraag expliciet, dat hij/zij de:

3.     Belangrijk om rekening mee te houden:

Wanneer geen medewerking

In de volgende situaties zal de Depressie Vereniging geen medewerking verlenen aan onderzoekaanvragen: