Word lid Doneer nu

Deel online jouw ervaring met zorgverlener

1 oktober 2015

Hoe tevreden zijn mensen met depressieve klachten over hun huisarts, psycholoog, of GGZ-instelling? Hebben zij baat bij hun behandeling? De landelijke Depressie Vereniging en ZorgkaartNederland gaan samenwerken om mensen te stimuleren hun ervaringen te delen via www.zorgkaartnederland.nl.

Ondertekening samenwerking Depressie Vereniging met Zorgkaart Nederland

Ondertekening samenwerking Depressie Vereniging met Zorgkaart Nederland

Op www.zorgkaartnederland.nl kunnen bezoekers hun waardering voor een zorgverlener of instelling achterlaten op basis van zes vragen. Die gaan over luisteren, informatie, behandeling, afspraken, medewerkers en de accommodatie. Niet alleen de kwaliteit van de zorg wordt zo voor iedereen in kaart gebracht, ook krijgen zorgverleners zelf inzicht in hun prestaties.

Initiatief

ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF. Voor de samenwerking tekenden Nathalie Kelderman, directeur van de landelijke Depressie Vereniging, en Dianda Veldman, directeur-bestuurder Patiëntenfederatie NPCF, op 29 september een overeenkomst. Door haar achterban te raadplegen wil Kelderman het aantal waarderingen, ook wel reviews genoemd, per GGZ-behandelaar vergroten.


Afgesproken is ook dat de Depressie Vereniging de beschikking krijgt over de waarderingen die mensen achterlaten over hun zorgaanbieder. Kelderman: “Deze gegevens willen wij gebruiken om inzichtelijk te krijgen wat mensen belangrijk vinden in de geboden zorg. Hoe meer waarderingen, hoe beter inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg en hoe sterker wij als patiëntenvereniging staan in onze strijd voor de beste zorg.”

Eén miljoen bezoekers

Op www.zorgkaartNederland.nl zijn momenteel 513 GGZ-behandelaren, gespecialiseerd in depressiezorg, beoordeeld. ZorgkaartNederland is de grootste, onafhankelijke waarderingssite voor de zorg, en levert door het verzamelen van patiëntervaringen een belangrijke bijdrage aan de transparantie in de gezondheidszorg. Inmiddels staan er op ZorgkaartNederland ruim 200.000 waarderingen. Dat aantal stijgt snel. Maandelijks bezoeken bijna 1 miljoen Nederlanders www.zorgkaartnederland.nl. 

De link naar het onderdeel depressie vindt u hier.

De link naar de waarderingen vindt u hier.

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital