Word lid Doneer nu

Janssen zoekt mensen met depressie ervaring voor symposium

15 augustus 2019

Janssen, een farmaceutisch bedrijf uit Breda zoekt twee mensen die ervaring hebben met depressie. Het kan gaan om eigen ervaring of ervaring als naasten. Janssen organiseert sinds 2 jaar een zogeheten Patient Centricity Day; een dag die in het teken staat van patiënten. De redenatie van het bedrijf is: “Pas wanneer onze medewerkers zich goed kunnen verplaatsen in de gevoelens en ervaringen van patiënten, kunnen we ook echt het verschil maken voor patiënten nu en in de toekomst. We willen onze collega’s inzicht geven, maar bovenal ook inspireren”.

De twee deelnemers aan deze dag wordt gevraagd om op basis van hun ervaring in gesprek te gaan met medewerkers van Janssen. Deze gesprekken vinden plaats aan ronde tafels met telkens 2 mensen met depressie-ervaring en zo’n 10 medewerkers van Janssen. De gesprekken vinden plaats in een kleine setting, er zullen geen mensen meekijken, los van de 10 medewerkers die aan tafel deelnemen.

Er zullen deze dag patiënten deelnemen vanuit verschillende gebieden waarop Janssen werkzaam is waaronder prostaatkanker, psoriasis en dus ook depressie. In totaal zijn er 6 sessies met medewerkers; maar er is één sessie waar depressie centraal staat. Je gaat dus 1 keer in gesprek met deze medewerkers. en het duurt ongeveer een uur. De vragen die gesteld worden zijn breed, omdat het de medewerkers vooral gaat om je ervaring en wat jij daar over kwijt wilt. Bijvoorbeeld:

Wat doet deze aandoening met u? 
Wat zou er beter kunnen? 
Waar loopt u tegenaan? 
Waar ziet u mogelijkheden tot verbetering?

In een telefoongesprek met Annemarie van de Kolk (werkzaam bij Jansen) laat zij weten dat deze dag geheel bedoeld is om de medewerkers van Jansen meer kennis bij te brengen over de doelgroepen waar het bedrijf zich op richt. Het gaat dus niet over de inbreng voor een project bij Jansen of een bijdrage aan een onderzoek.

Het symposium vindt plaats op dinsdag 1 oktober van 10:00 tot 16:00 bij Leerhotel het Klooster in Amersfoort. De ronde tafels staan gepland tussen 11.15 en 12.15 met opvolgend een plenaire einddiscussie tot 13.00 uur. Hierna is er een ontspannen lunch voorzien. Vanaf 14.00 uur kan je naar huis, maar ben je ook welkom om de verdere dag mee te maken: In de middag zijn er workshops gepland voor de medewerkers om verder te borduren op de leerpunten uit de ochtend.

Er is geen vergoeding voor de geïnvesteerde tijd, wel een klein presentje, de lunch en waar nodig vergoeding van de reiskosten. Bij vragen of interesse kan je contact opnemen met Janssen, via Annemarie van der Kolk: 06-15 83 86 04 of avdkolk@its.jnj.com

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital