Word lid Doneer nu

‘Het is helemaal niet zo slecht dat ik die depressies had’

10 juli 2018

Voormalig voorzitter van de Depressie Vereniging in interview voor Movir:

‘Niet meer bezig met status en uiterlijke schijn

‘Op een avond zat ik achter mijn bureau en toen ging het echt niet meer. Het was een drama. Ik werd alleen maar somberder en voelde dat ik er niet meer uit zou komen’, blikt financieel adviseur Johan Hoogendoorn terug op zijn depressies. ‘Met ondersteuning van Movir heb ik mijn weg weer gevonden. Het is helemaal niet zo slecht dat dit met me gebeurd is. Door wat ik heb meegemaakt, werd ik een ander mens en misschien wel een betere adviseur.’

‘Alles wat zo mooi leek, was weg. Ik voelde me mislukt en dacht: waar ben ik mee bezig? Wat heeft het allemaal voor zin? Ik werk me tachtig slagen in het rond en om me heen gaan mensen dood. Mijn lichaam hield het wel vol, maar mijn geest niet meer. Ik was murw. Natuurlijk had ik wel eerder signalen opgemerkt. Maar als je een doordouwer bent, zoals ik, dan luister je daar niet naar. Nu zeg ik tegen iedereen die het wil horen hoe dom dat is. Je kunt het maar beter toegeven als het niet goed gaat met je. Het overkomt namelijk juist de sterksten, omdat die doorgaan en een enorme passie hebben voor wat ze doen.’

Lange weg

‘Het is een lange weg om terug te komen. Movir heeft me daar ontzettend goed bij geholpen. Ik heb veel gesprekken gehad met een psycholoog. Dat heeft me wel tot inzichten gebracht en gelukkig kon ik na een jaar mijn werk weer oppakken. Je energiebalans komt weer op orde en je gaat stap voor stap weer aan het werk. Als je dat weer kunt doen, is dat het begin van een nieuwe tijd.’

Blinde vlek

‘In mijn werk heb ik veel succes gekend. Daardoor steeg het me naar mijn hoofd. Ik was bezig met status en met uiterlijke schijn. Ook had ik snel een oordeel over anderen. Mijn coach heeft me handvatten gegeven om mijn eigenwaarde te ontdekken en van daaruit te leven. Daardoor zie ik in dat ieder mens er mag zijn. Dat is zoveel meer waard dan de gebakken lucht waar ik me mee omringde. Ik heb mijn weg gevonden.’

Lees verder

‘Door depressies werd ik een ander mens en een andere adviseur’

Johan Hoogendoorn (rechts) was voorzitter van de Depressie Vereniging van juni 2015 t/m mei 2018. Op 26 mei 2018 nam hij afscheid van de Depressie Vereniging, tegelijkertijd met bestuurslid Gabrielle Verbeek (links), tijdens de Algemene Ledenvergadering in Zeist. Plaatsvervangend voorzitter Bart Groeneweg sprak hen hier toe en bedankte de twee voor hun enorme inzet. 

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital