Word lid Doneer nu

De Depressie Vereniging zoekt gespreksbegeleiders voor de supportgroepen! 

 Wil jij je ervaring met depressie inzetten voor anderen? Dan zijn we op zoek naar jou! 

 Voor verschillende plaatsen in Nederland zijn gespreksbegeleiders nodig voor de begeleiding van onze supportgroepen. Er is veel behoefte aan supportgroepen en de vraag neemt toe.  

Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Een groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben (gehad). Zij komen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij in het dagelijks leven omgaan met hun depressie. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar.  

De Depressie Vereniging wil met de groepen bijdragen aan het herkennen van signalen en het verminderen van terugval. We doen daar ook onderzoek naar onder de deelnemers. 

Een supportgroep heeft altijd twee gespreksbegeleiders. De bijeenkomsten vinden één of twee keer per maand plaats (dit verschilt per groep). 

 

Wat ga je doen? 

Jij wilt je eigen ervaring met depressie graag inzetten voor anderen die een depressie doormaken of hebben doorgemaakt. Als gespreksbegeleider doe je dat door een veilig en warm klimaat te scheppen. Je begeleidt de groepsgesprekken en bewaakt het groepsproces. 

Ook een aantal praktische taken hoort tot je takenpakket; zoals het, indien nodig, opzetten van een nieuwe groep, het regelen van een locatie, deelnemers werven en nieuwe deelnemers verwelkomen en informeren, een stukje administratie…. 

 Wat vragen we van je? 

 Wat bieden wij? 

Een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen met een depressie. Uiteraard laten we je niet zomaar los op een groep. Je krijgt een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders. Je wordt te allen tijde ondersteunt door de regiocoördinator in je eigen regio. Natuurlijk vergoeden wij je gemaakte kosten. Je kunt trainingen volgen bij PGO support en we verzorgen ook inhoudelijke bijeenkomsten.  

Heb je vragen/interesse? 

Dan horen we graag van je! Stuur je mail met je gegevens en een korte motivatie naar Francis Wijtsma, landelijk coördinator van de supportgroepen: info@depressievereniging.nl.

We zoeken op dit moment gespreksbegeleiders voor groepen in Amsterdam, Apeldoorn , Arnhem, Assen, Deventer, Ede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Nijmegen, Purmerend, Rotterdam, Tiel, Utrecht, Veenendaal, Wageningen en Zaandam. Maar stuur ons ook een bericht als je interesse hebt en je woonplaats staat er niet bij.

Schijf je in als gespreksbegeleider

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital