Even voorstellen: onze nieuwe coördinator Depressie Connect

19 oktober 2021

Mijn naam is Marieke van Dord. Sinds 1 oktober mag ik mij coördinator van Depressie Connect noemen. Sommige van jullie zullen mij al kennen, want ik ben inmiddels alweer twee jaar als vrijwilliger werkzaam binnen de Depressie Vereniging.

Eerst als regiocoördinator van de provincie Utrecht, daarna als coördinator van de online supportgroepen (waar ik nu mee gestopt ben). Naast het coördineren van/voor Depressie Connect begeleid ik nog een ‘fysieke’ groep in Veenendaal en een online doorstroomgroep.

Achtergrond

Zelf heb ik ook last van depressies. Ik heb een lange weg afgelegd van therapieën, medicatie en groepen. Uiteindelijk ben 35-jarige leeftijd terecht gekomen bij Labyrint In Perspectief in een lotgenotengroep van KOPP-kinderen. Deze werd begeleid door een ervaringsdeskundige. Mijn vader was bipolair en achteraf heb ik daar, als kind, best veel last van gehad. Mede onder invloed van de genetische component belandde ik op mijn 30e in een diepe depressie.

Tot op heden

Inmiddels ben ik 46 jaar, getrouwd met Mark en moeder van een dochter van twaalf. Het feit dat een ervaringsdeskundige begeleider destijds zoveel voor me betekend heeft in mijn ziekteproces, deed me beseffen dat dit soort hulpverlening heel belangrijk zijn voor je herstel. Mede daarom haakte ik aan bij de Depressie Vereniging.

Toekomstvisie

Mijn rol binnen Depressie Connect is heel divers. Momenteel ben ik me aan het inlezen en kennismaken met de moderatoren en de projectgroep van professonials die nauw betrokken zijn bij de uitvoering van ons forum. Ik hoop de verbindende factor te kunnen zijn van de moderatoren naar de professionals en zo het forum ‘levendig’ te houden. Daarnaast wil ik dat de moderatoren zich welkom voelen om bij problemen bij me aan te kloppen.

Wellicht kom ik je een keer tegen binnen de vereniging; spreek me gerust aan voor een nadere kennismaking.