Ervaringsverhalen met het thema ‘onbegrip en angst’

Depressief? Ach, je moet gewoon …!

Als je eindelijk de moed hebt gevonden om eerst aan jezelf en daarna aan je omgeving te vertellen dat je van de dokter/psychiater te horen hebt gekregen dat je een depressie hebt, dan is iedereen plotseling een expert en overlaadt je met concrete adviezen en pasklare oplossingen:
Ach, je moet gewoon:
Lees het hele blog van François de Waal

Wegstoppen en verbergen is niet dé oplossing

Een student met bijbanen en vrijwilligerswerk lijkt een mooi leven te leiden. Doordat zij traumatische gebeurtenissen niet goed verwerkt had, raakte ze in een depressie. Lees haar hele verhaal

Depressie is afschuwelijk en onbegrip maakt de situatie dubbel erg!

Familieleden en kennissen begrijpen jouw depressie niet, omdat je uiterlijk niet verandert. Soms praten ze je ook nog een schuldgevoel aan, dat je zelf voor deze ellende gekozen zou hebben. Lees het hele verhaal.

Je kunt beter een gebroken arm hebben…

Een depressieve vrouw ondervindt dat depressief zijn een groot taboe is. Zelfs als het erfelijk is. Lees haar hele verhaal.

Depressief en angstig

Angststoornissen en depressie zijn de oorzaak dat werken en studie stopgezet moesten worden. Hoe nu verder? Lees het hele verhaal

Leven in een voortdurende begrafenisstoet

Al vanaf haar 13de heeft ze last van terugkerende depressies. Tijdens zo’n depressie ‘verdwijnt’ ze even voor haar vriendinnen. Lees haar hele verhaal