Toen ik met de vut ging, viel ik in een zwart gat. Ik was leraar bloemsierkunst en miste mijn leerlingen en het dagelijks ritme. De huisarts gaf medicijnen (de verkeerde) waardoor ik alleen maar depressiever werd. De psycholoog kon me weinig helpen. Toen ben ik zes weken in de Herenberg in Hattem geweest. De Herenberg is geen inrichting, maar een soort rustoord op christelijke basis. De sfeer was daar heel goed. Toen ging ik met de medebewoners bloemschikken, tuinieren en van de buitenlucht genieten. Ik knapte helemaal op en was na zes weken geheel genezen (zonder medicijnen).

Bij een ernstige ziekte van mijn vrouw kreeg ik de tweede depressie. Een andere huisarts gaf me Clomipramine, wat hielp. Door te tuinieren, kwam ik er weer bovenop. Er volgde een nieuwe tegenslag; mijn dochter werd door haar man in de steek gelaten en moest zich redden met twee opgroeiende kinderen. Mijn vrouw heeft het er heel moeilijk mee. Deze situatie bezorgde mij de derde depressie. Hierdoor ben ik na gaan denken over deze ziekte en het ontstaan ervan. Het viel me op, dat tuinieren steeds verbetering bracht. Mijn vroegste herinnering is: ik lag in een wieg in de tuin. Zon en bloemen om me heen. En ik dacht: als iedereen die een depressie krijgt, probeert zijn vroegste herinnering op te halen, wat hij of zij toen deed of onderging en daar in gedachten naar terugkeerde. Bijvoorbeeld, iemand die zich herinnert dat hij met zijn ouders met de trein ging. Zo iemand kan, eventueel onder begeleiding, wat reisjes met de trein gaan maken of interesse tonen in bijvoorbeeld miniatuurtreinen.

Tijdens mijn periode in het rustoord heb ik veel geschommeld. Schommelen geeft een heerlijk vrij gevoel en verjaagt alle sombere gedachten.

Resumé:

  1. gebruik de juiste medicijnen;
  2. probeer aansluiting te vinden met de vroegste jeugdherinnering en tracht dit weer actief te maken;
  3. veel schommelen! Ik hoop dat ik mensen kan helpen met mijn verhaal. Misschien komt daardoor de aap niet op de rug, maar uit de mouw.
Inloggen
Back To Top

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Op deze online plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd andere mensen met depressie ontmoeten.Je kunt ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden, en vragen stellen aan andere ervaringsdeskundigen.

Op Depressie Connect gaat het om de vraag; “Wat heb je geleerd tijdens je depressie(s)?”.

Hier vallen veel verschillende thema’s onder, waar op de community ruimte voor is. Hoeveel ellende een depressie ook met zich meebrengt,

Depressie Connect is bedoeld om te praten over hoe jij met depressie leert leven. Iedereen die te maken heeft met depressie(s) en anderen met ervaringskennis wil treffen om de weg naar herstel te bespreken is welkom om deel te nemen aan de community.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Welkom op Depressie Connect! De online community voor naasten van mensen met depressie.

Op deze plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd, andere mensen ontmoeten die iemand met depressie in hun omgeving hebben.

Je kunt steun vinden bij anderen, zelf om hulp vragen, ervaringen over het leven met iemand met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden en vragen stellen.

Op Depressie Connect gaat het om het omgaan met de zorgen over en voor iemand met depressie. Naasten kunnen op Depressie Connect

ondersteuning vinden bij andere naasten. De community is bedoeld om jouw ervaringen als naaste te delen met lotgenoten.

Er is ruimte voor veel verschillende thema’s, bijvoorbeeld; “Wat helpt je in het (goed) omgaan met iemand met depressie in je omgeving?”,

“Waar loop je tegenaan in je relatie/vriendschap met die persoon en hoe ga je hiermee om?”.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.