Ongeveer een jaar geleden ben ik in een depressie geraakt. Er was te veel gebeurd in mijn leven en ik zag het op dat moment echt niet meer zitten. Mijn dochter is al op haar zestiende uit huis gegaan omdat ze constant ruzie had met haar vader, wat veel spanningen gaf. Vervolgens kwam ik erachter dat mijn man een verhouding had met een andere vrouw. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een scheiding aangevraagd en ben op mezelf gaan wonen. In een andere buurt en met een balkon in plaats van een tuin. Ik moest immers weg uit het huis waar ik samen met mijn ex-man had gewoond.

Daarna kreeg ik depressieve klachten. en na een tijd ben ik naar de huisarts gegaan die mij medicijnen voorschreef. Het duurde voor mijn gevoel eeuwen voordat het effect had, maar na een maand of twee begon ik te merken dat de neerslachtige gevoelens minder vaak boven kwamen en minder hevig werden. In plaats van hele dagen in mijn bed te blijven ging ik weer wat dingen ondernemen. Zo ben ik aan aquajogging gaan doen en ga ik zo af en toe langs bij een buurvrouw.

Toch is er één ding dat ik wel heel vervelend vond: toen ik begon met die medicijnen ben ik binnen drie maanden bijna zeven kilo aangekomen! Heel erg vervelend, want ik paste niet meer in mijn kleren. Dat was op zich al weer een reden om me beroerd te gaan voelen.
Ik heb hierover met mijn huisarts gesproken en die adviseerde me om over te stappen naar een ander antidepressivum, wat die bijwerking veel minder zou hebben. Sindsdien zijn er gelukkig geen kilo’s meer bijgekomen. Door een beetje op mijn voeding te letten en meer te bewegen ben ik nu bezig om die extra kilo’s langzaam maar zeker weer kwijt te raken.

Anderen die medicijnen tegen depressie gaan gebruiken zou ik dan ook willen adviseren om goed na te vragen van welke bijwerkingen je last kunt krijgen. De medicijnen hebben niet allemaal dezelfde bijwerkingen of niet even sterk en bovendien hangt het van je persoonlijke situatie af wat bij jou het beste past.

Inloggen
Back To Top

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Op deze online plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd andere mensen met depressie ontmoeten.Je kunt ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden, en vragen stellen aan andere ervaringsdeskundigen.

Op Depressie Connect gaat het om de vraag; “Wat heb je geleerd tijdens je depressie(s)?”.

Hier vallen veel verschillende thema’s onder, waar op de community ruimte voor is. Hoeveel ellende een depressie ook met zich meebrengt,

Depressie Connect is bedoeld om te praten over hoe jij met depressie leert leven. Iedereen die te maken heeft met depressie(s) en anderen met ervaringskennis wil treffen om de weg naar herstel te bespreken is welkom om deel te nemen aan de community.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Welkom op Depressie Connect! De online community voor naasten van mensen met depressie.

Op deze plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd, andere mensen ontmoeten die iemand met depressie in hun omgeving hebben.

Je kunt steun vinden bij anderen, zelf om hulp vragen, ervaringen over het leven met iemand met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden en vragen stellen.

Op Depressie Connect gaat het om het omgaan met de zorgen over en voor iemand met depressie. Naasten kunnen op Depressie Connect

ondersteuning vinden bij andere naasten. De community is bedoeld om jouw ervaringen als naaste te delen met lotgenoten.

Er is ruimte voor veel verschillende thema’s, bijvoorbeeld; “Wat helpt je in het (goed) omgaan met iemand met depressie in je omgeving?”,

“Waar loop je tegenaan in je relatie/vriendschap met die persoon en hoe ga je hiermee om?”.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.