Om een indicatie te krijgen of je last hebt van depressieve klachten of een depressie, kun je een zelftest doen. Er zijn online veel zelftesten voor depressie te vinden. Ze variëren in het aantal vragen maar overlappen elkaar ook gedeeltelijk. Hieronder lichten we twee betrouwbare testen uit.

PrezensQuest

Via de website van Prezens (onderdeel van GGZ inGeest, VU Medisch Centrum) kun je een korte vragenlijst invullen. Het invullen duurt ongeveer tien minuten. Op basis van de antwoorden wordt een inschatting gemaakt van de klachten en een vrijblijvend advies gegeven. Dit advies ontvang je per email of per telefoon.

Kleur je leven

Op de website www.kleurjeleven.nl vind je de test. Deze test kan je helpen bij het inschatten van de ernst van je depressieve klachten.

Uitslag: ik heb last van een depressie

Geeft de uitslag van de test aan dat je last hebt van een depressie, of heb je al langer dan twee weken last van depressieve klachten die je belemmeren je dagelijks functioneren? Dan kun je het beste naar je huisarts gaan. Kijk ook bij hulp vragen, de helft van de depressies gaat vanzelf weer over en er zijn veel dingen die je zelf kunt doen of met beperkte hulp. Bij de keuze voor een behandeling let je op de ernst van de depressie. Bij ernstige depressie moet je kiezen voor professionele behandeling. Hoe langer een depressie duurt, hoe groter de kans dat dit chronisch wordt. Bij de keuze van de behandeling houd je er ook rekening mee of het een terugkerende depressie betreft. Als je eenmaal een depressie hebt gehad maakt dit je gevoeliger voor nieuwe depressies.

Inloggen
Back To Top

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Op deze online plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd andere mensen met depressie ontmoeten.Je kunt ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden, en vragen stellen aan andere ervaringsdeskundigen.

Op Depressie Connect gaat het om de vraag; “Wat heb je geleerd tijdens je depressie(s)?”.

Hier vallen veel verschillende thema’s onder, waar op de community ruimte voor is. Hoeveel ellende een depressie ook met zich meebrengt,

Depressie Connect is bedoeld om te praten over hoe jij met depressie leert leven. Iedereen die te maken heeft met depressie(s) en anderen met ervaringskennis wil treffen om de weg naar herstel te bespreken is welkom om deel te nemen aan de community.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.

1Welkom op Depressie Connect!
2Wie zijn wij
3Doel Depressie Connect
4Gezamenlijke afspraken
5Hoe werkt Depressie Connect?
6Welkom op Depressie Connect!
Welkom op Depressie Connect! De online community voor naasten van mensen met depressie.

Op deze plek kun je anoniem, veilig en afgeschermd, andere mensen ontmoeten die iemand met depressie in hun omgeving hebben.

Je kunt steun vinden bij anderen, zelf om hulp vragen, ervaringen over het leven met iemand met depressie uitwisselen, informatie delen en vinden en vragen stellen.

Op Depressie Connect gaat het om het omgaan met de zorgen over en voor iemand met depressie. Naasten kunnen op Depressie Connect

ondersteuning vinden bij andere naasten. De community is bedoeld om jouw ervaringen als naaste te delen met lotgenoten.

Er is ruimte voor veel verschillende thema’s, bijvoorbeeld; “Wat helpt je in het (goed) omgaan met iemand met depressie in je omgeving?”,

“Waar loop je tegenaan in je relatie/vriendschap met die persoon en hoe ga je hiermee om?”.

Wil je kennismaken met het team van Depressie Connect? Of wil je meer weten over de afspraken en mogelijkheden op deze online community?

Klik dan op het vraagteken rechtsboven in het scherm.