Depressie Vereniging verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

22 april 2022

Na aanleiding van onze oproep in een nieuwsbrief verwelkomt De Depressie Vereniging twee nieuwe bestuursleden: Roos Vonk en Nina van Arum.  We zijn heel blij met het feit dat het bestuur weer is aangevuld met organisatieadviseur Rosemunde (Roos) Vonk als bestuurslid Lotgenotencontact en ondernemer Nina van Arum als bestuurslid community.

Rosemunde (Roos) Vonk
Sinds voorjaar 2021 is Roos als groepsbegeleider betrokken bij de Depressie Vereniging. “Het aanbod van de vereniging vind ik heel waardevol. De gesprekken tussen lotgenoten bieden herkenning, erkenning, compassie en steun. Omdat we een gemeenschappelijke deler hebben ontstaat snel verbinding. Wij treffen elkaar online en dat werkt prima. Vanuit dit enthousiasme wil ik me de komende jaren inzetten als bestuurder met de portefeuille lotgenotencontact”.

Roos Vonk is betrokken, kritisch, verbindend en gefascineerd door de levensloop van mensen. In haar werk als organisatieadviseur en begeleider van ontwikkeltrajecten levert ze graag een bijdrage aan de ontdekkingstocht van mensen. “Door reflectie laat ik mensen zien en ervaren wat ze doen, binnen de context waarin zij opereren. In mijn werk ben ik direct en scherp, mijd geen confrontaties en zoek bovenal naar ruimte en vertrouwen”

En…..actie: Roos vraagt!
Onze vereniging draait door en met vrijwilligers. Om verschil te maken hebben we vrijwilligers hard nodig. Gelukkig zetten veel vrijwilligers zich dagelijks in. Om het werk goed te kunnen uitvoeren zijn coördinatoren van cruciaal belang. Voor de supportgroepen zijn we op zoek naar zelfstandig werkende regiocoördinatoren. Heb je energie en tijd om een extra bijdrage te leveren aan het goed laten verlopen van de regionale supportgroepen dan kom ik graag in contact met je. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar l.steeman@depressieverenging.nl of r.vonk@depressievereniging.nl.

Nina van Arum, bestuurslid portefeuille Community
Onlangs is Nina van Arum toegetreden tot het bestuur. Ze is ondernemer achter verschillende bedrijven en stichtingen. Daarnaast is ze moeder van drie geweldige pubers. “Ik verricht al vrijwilligerswerk door op eigen initiatief wekelijks gesprekken te voeren met mensen met mentale problemen of met mensen die uitdagingen hebben waarmee ze op korte termijn nergens terecht kunnen”.

“ik ben zelf ervaringsdeskundige – een verleden met depressie en bijbehorende medicatie-, maar de weg naar informatie of ondersteuning van lotgenoten kon ik destijds maar moeilijk vinden. Daarom lever ik nu graag een bijdrage aan de Depressie Vereniging”. Door de ervaring met het opbouwen van netwerken en community’s past deze portefeuille in het bestuur goed bij Nina. “Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan het uitbouwen van een (inter)actieve community die zich kenmerkt door de veilige omgeving waar iedereen zijn weg naar herstel en/of verlichting kan gaan beginnen”.

Nina gaat de komende maanden met verschillende leden en vrijwilligers praten om te kijken waar een verbeterde behoefte aan ‘community (gemeenschap)’het sterkst leeft. Wil je daar Nina op constructieve manier bij helpen? Neem dan contact met haar op n.vanarum@depressievereniging.nl