Word lid Doneer nu

Workshop ‘Depressie in systemisch perspectief’ door Loes Koot op 26/5

Wanneer de grens tussen gezondheid en ziekte wordt overschreden, op welke manier ook, betreden we het rijk van de ziel. Systemisch benaderen van een vraag over ziekte of trauma betekent werken op zielsniveau dat het cognitieve niveau overstijgt.

De cliënt wordt niet als een stand-alone entiteit bezien, maar als onderdeel van een systeem. Een familiesysteem, een organisatiesysteem, en een fysiek systeem. Als systemisch begeleider onderzoek je op al deze lagen wat de connectie van de cliënt is met b.v. trauma, ziekte, houding, gedrag. 

Systemisch kijken naar depressie betekent o.a.: onderzoeken hoe deze ziekte zich in het systeem van herkomst manifesteert; hoe de balans van geven en nemen in het leven van de cliënt is; hoe je cliënt is gehecht en welkom is geheten in het leven. Vanuit de systemische ‘wetten’ kun je kijken naar de plek van depressie en de aandoening op een andere manier bezien dan zuiver psychisch. 

Door middel van een systeemopstelling kan een onderliggende dynamiek feilloos helder worden en een nieuw licht werpen op het ontstaan en de mogelijke heling voor depressie. 

Over Loes Koot

Vanuit haar bedrijf Icoaching (www.icoaching.nl) begeleidt Loes Koot mensen en organisaties bij veranderingsprocessen. Samenwerkend in het centrum ‘de Koningin’ in Hilversum (www.gebouwdekoningin.nl) met collega’s die stuk voor stuk tot in de diepte werken in het begeleiden van mensen.

Daarnaast is zij docent voor Sonnevelt Opleidingen, voor de opleiding Relatiecoach, en de door haarzelf ontwikkelde opleiding Systemic Healing: Opstellingenwerk en Systemisch waarnemen.

Vanuit een rijkdom aan tradities, rituelen, zienswijzen en methodieken heeft zij een eigen manier ontwikkeld om op diep niveau te werken aan levensvragen en organisatieontwikkeling. Systemic Healing is voor haar de kern van het werk. Het ‘helen’ van het systeem. Innerlijke delen zichtbaar maken, herkennen en erkennen. Ordening herstellen, werken met wat er is, met het veld.

Zoals ze zelf zegt: “Mijn hart staat open in mijn werk en in mijn privéleven. Ook als het zeer doet van onbegrip, gemis of verdriet. Voor mij is de richting om niet in de verbittering te schieten maar liefdevol te blijven. Ik noem het de Dalai Lama houding. Het grote gelijk aan de kant zetten om (innerlijke) vrede te behouden. Daar praat ik over met mensen die in verwarring zijn over hun leven, over hun relatie(s). Hoe ze in contact kunnen komen met hun hart. De veiligste plek in het bestaan.”

Bekijk hier het volledige programma of meld je direct aan.

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital