Word lid Doneer nu

Vrijwilliger uitgelicht:  Marieke van Dordt

Het fundament van onze vereniging zijn de vrijwilligers en daarvoor zijn we ontzettend dankbaar. Ieder nieuwsbrief stellen we graag een van onze vrijwilligers aan jouw voor zodat zij ook een gezicht krijgen en weet wat er zo al gedaan wordt door vrijwilligers. 

Sinds wanneer werk je voor de DV? 

In september 2019 ben ik begonnen bij de Depressie Vereniging als regiocoördinator provincie Utrecht. Daarvoor was ik al wel (slapend) lid maar las met veel belangstelling altijd de nieuwsbrief. 

Wat was voor jou de aanleiding? 

Zelf zit ik, nog steeds, in een gespreksgroep van Labyrint In Perspectief. Dat is een vereniging voor familie van iemand met psychische of psychiatrische problemen. Mijn vader was bipolair (manisch depressief) en na jaren van therapieen en allerlei groepen had ik eindelijk een lotgenotengroep waar ik veel herkenning vond. Naar aanleiding daarvan, en omdat ik zelf worstel met een chronische depressie, vind ik de waarde van onze supportgroepen van levensbelang. 

 Wat doe je precies? 

Ik ben regiocoördinator van de provincie Utrecht. Samen met de andere regioco’s zorg ik ervoor dat de supportgroepen lopen, ik spreek mensen die gespreksbegeleider willen worden, schrijf deelnemers aan en in ons systeem, onderhoud contact met locaties en zorginstellingen om te kijken of we elkaar kunnen helpen en ik ben het eerste aanspreekpunt voor gespreksbegeleiders in mijn regio bij alles waar zij hulp bij nodig hebben. Daarnaast probeer ik korte lijnen te houden met de gespreksbegeleiders door ze regelmatig te spreken, bezoeken, mailen en bellen. Verder ben ik sinds kort ook betrokken bij de nieuwsbrief. Daarnaast begeleid ik, samen met mijn collega Jan, de groep in Veenendaal en ik doe online meetings met mensen die op de wachtlijst staan. 

Wat levert het je op? 

Dankbaarheid van vooral deelnemers, maar ook gesprekbegeleiders als ze ergens mee zitten. Het voelt goed om hen te helpen met datgene wat voor mij ook niet altijd zo gemakkelijk is. Daarnaast heb ik een heleboel contacten met dit werk opgedaan die ik anders niet gekend zou hebben. 

Wat kan je anderen, die overwegen vrijwilliger te worden bij de DV, meegeven? 

Probeer het en je zult zien dat je in een warm bad terecht komt. En als je je een keer niet zo goed voelt, dan mag dat hier want iedereen weet hoe het is. Geef je op als vrijwilliger en ervaar hetzelfde als ik. 

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital