Word lid Doneer nu

201510-Wieneke Wolthuis DV2Wieneke Wolthuis was bestuurslid van de Depressie Vereniging van september 2015 t/m 12 juli 2018. In het dagelijks leven is zij allround communicatieprofessional en actief voor uiteenlopende organisaties en overheden. 

Wieneke: “Praten over je depressie blijkt niet eenvoudig. Pillen slikken leek ons in Nederland jarenlang makkelijker af te gaan. Inmiddels slikken ruim 1,1 Miljoen Nederlanders antidepressiva. 30% komt niet of moeilijk van deze medicijnen af. Zij hebben jarenlang last van bijwerkingen en lopen gezondheidsrisico’s. Informatie op het internet is helaas versnipperd en tegenstrijdig. Gebrek aan goede begeleiding, angst en onttrekkingsverschijnselen spelen een rol bij pogingen om van de medicijnen af te komen. Mensen zijn soms ten einde raad, zo blijkt op online fora.

Al jaren merk ik dat de hulp en informatie die geboden wordt door artsen, psychologen en apothekers amper aansluit bij de behoefte van mensen met depressieve klachten. Daarom zet ik mij als bestuurslid graag in voor:

Interview voor Café Weltschmerz mei 2018

De schreeuw om hulp van psychisch kwetsbaren is groot, de wachtlijsten lang. Minstens 410.000 mensen denken jaarlijks aan zelfdoding. Wat kan de maatschappij van ervaringsdeskundigen leren? In mei 2018 gaf Wieneke een interview voor het burgerjournalistiek platform Café Weltschmerz.  

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital