Word lid Doneer nu

Bestuur Depressie Vereniging

Het bestuur bestaat momenteel uit 5 leden, allemaal lid van de Depressie Vereniging. Zij zijn door de Algemene Leden Vergadering benoemd en doen hun werk onbezoldigd. Ze komen 1 x per maand bij elkaar. In 2022 zal een zesde lid worden toegevoegd als directe vertegenwoordiger vanuit de supportgroepen.

Heb je een vraag aan het bestuur? Stel deze dan aan info@depressievereniging.nl ovv ‘vraag aan bestuur’.

Wouter Dekker, bestuurslid en voorzitter

Sinds eind 2019 heb ik de rol van voorzitter op mij genomen. Hoewel geen ervaringsdeskundige ken ik depressie wel van zeer nabij. Mede daarom lever ik graag mijn bijdrage aan de verdere groei en ontwikkeling van de Depressie Vereniging. Mijn kennis en ervaring als organisatieadviseur (op het gebied van samenwerking en veranderen) komen daarbij goed van pas.

Bart Groeneweg, bestuurslid (onderzoek)

Bart Groeneweg is opgeleid als klinisch pedagoog in Utrecht en gepromoveerd op onderzoek naar drugverslaafde ouders en hun kinderen. Zijn werkervaring ligt in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg en meer dan 20 jaar in de functie van bestuurder. Daarnaast is hij altijd actief geweest in diverse brancheorganisaties. Binnen het bestuur van de Depressie Vereniging heeft Bart de portefeuille wetenschappelijk onderzoek, wat goed aansluit bij zijn ervaring en kennis.

Nicoline Lous, bestuurslid (onderzoek)

Nicoline Lous is in mei 2019 gestart als bestuurslid nadat zij via het onderzoek De Kracht van Depressie betrokken raakte bij de Depressie Vereniging. Als bestuurslid richt zij zich op de portefeuille wetenschappelijk onderzoek, wat goed aansluit bij haar werk als referent bij Mind. Nicoline is sinds 2016 actief binnen het referentenpanel van Mind, dat bestaat uit cliënten en naasten die ervaring hebben met de aandoeningen of thema’s die aan bod komen in het ggz-onderzoek. Het panel beoordeelt of cliënten en naasten voldoende worden betrokken bij de uitvoering van het onderzoek.

Eric de Wit, bestuurslid (communicatie)

Sinds Juli 2021 is Eric de Wit bestuurslid van de Depressie  Vereniging. Hij vervult de functie van de portefeuille Communicatie.  Eric is lid van de vereniging sinds 2014 en begeleidt een supportgroep sinds 2019. Hij woont in Soest en is vader van twee kinderen.

Camiel van den Breul, bestuurslid en penningmeester

Camiel van den Breul is sinds juli 2021 de penningmeester van de Depressie Vereniging. 

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital