Word lid Doneer nu

Wetenschap in beeld: Wat weten we over depressie?

20 mei 2015

20150520Wetenschap in beeldOp woensdag 20 mei 2015 wordt in Utrecht een symposium georganiseerd ter ere van de oratie van Prof. dr. Claudi Bockting.

In dit symposium worden nieuwe inzichten op het gebied van het ontstaan en de instandhouding van depressie, alsmede de behandeling en de terugvalpreventie door onderzoekers en clinici uiteengezet. Ook wordt er een openbare supervisie gehouden, waarin prof. dr. Steven Hollon (VanderBilt University, USA) cognitieve therapie bij complexere casussen zal bespreken en illustreren.
Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven, België) zal de wetenschap in beeld brengen met een lezing over de vloek van ‘crying boys’ schilderijen. Een deel van zijn expositie uit Museum Dr. Guislain in Gent zal worden tentoongesteld.

Het symposium wordt afgesloten met de oratie van prof. dr. Claudi Bockting, getiteld ‘My optimism wears heavy boots: Towards empirically driven tailored interventions, illustrated by depression research’.

Aanmelden
Toegang tot het symposium bedraagt 40 euro. De oratie is vrij toegankelijk. Als u het symposium en/of de oratie wilt bijwonen, dan is aanmelding hiervoor noodzakelijk. Aanmelden kan via: depressiesinbeeld@gmail.com

Meer informatie
Bekijk de uitnodiging

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital