Word lid Doneer nu

Voorlichtingsavond over depressie: als het leven grijs of zwart is

3 november 2014

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Maar sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en het grootste deel van de dag. Zij hebben nergens zin meer in, gebrek aan energie, slaapproblemen en kunnen zich vaak slechter concentreren. Ze zijn lichtgeraakt of pessimistisch en voelen zich schuldig of verdrietig. Lukt het niet om deze gevoelens weg te krijgen en beïnvloeden ze het dagelijks leven? Dan is er misschien sprake van een depressie.

Depressie is een ziekte die veel voorkomt. Iedereen kan het krijgen. Tien procent van de mannen en twintig procent van de vrouwen krijgt ooit een depressie. Slechts een klein deel hiervan zoekt en vindt hulp. Een depressie kan het leven en dat van de mensen in de directe omgeving erg beïnvloeden.

Tijdens de informatieavond vertellen een psycholoog van GGZ Rivierduinen en twee ervaringsdeskundigen over het herkennen van een depressie en de mogelijkheden voor hulp. Zij geven ook omgangsadviezen voor de mensen in de directe omgeving. Tijdens deze avond kunnen de aanwezigen hun vragen stellen.

Datum en locatie

De voorlichtingsavond wordt georganiseerd op maandag 3 november 2014, locatie: Restaurant De Vrienden aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn.
De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp. De organisatie is in handen van GGz Informatiepunt Holland Rijnland en Rivierduinen GGZ Rijnstreek.
Deelname aan deze voorlichtingsbijeenkomst is gratis. Aanmelden is noodzakelijk vanwege een beperkt aantal zitplaatsen.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Hiervoor kunt u terecht bij ggz-voorlichting@ggz-informatiepunt.nl of telefoonnummer 071 514 74 20 (ma., di. en do. van 10.00 tot 14.00 uur).

Meer informatie

www.rivierduinen.nl/agenda/2014/11/voorlichtingsavond-over-depressie-als-het-leven-grijs-of-zwart-is

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital