Voorlichting Depressie & Burnout

1 oktober 2019

Stichting Lumen Holland Rijnland organiseert op maandag 7 oktober een voorlichtingsavond over depressie en burnout. Depressie en burnout zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Veel symptomen komen met elkaar overeen. Mensen met een burnout zijn vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie. Tijdens deze avond komt u meer te weten over depressie en burnout en welke mogelijkheden er zijn om hier iets aan te doen.

Ook kunnen mensen met een burnout last hebben van schuldgevoelens, net als mensen met een depressie. Het verschil is dat een burnout het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burnout. De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Datum: 7 oktober
Tijdstip: 19.30