Word lid Doneer nu

Symposium ‘Verstand van hersenen’

17 maart 2017

De vraag ‘Hoe werken onze hersenen’ is één van de grootste wetenschappelijke vraagstukken op dit moment. Er wordt veel onderzoek gedaan naar ons brein, en de werking ervan. Maar hoeveel verstand hebben we er eigenlijk van? Hoe werken onze hersenen? Welke afwijkingen kunnen optreden? Kunnen we deze voorkomen of behandelen? Is het mogelijk dat hersenaandoeningen ooit tot het verleden behoren?

Het Nederlands Herseninstituut, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, doet fundamenteel onderzoek naar dit complexe en fascinerende orgaan dat zo cruciaal is voor ons functioneren.

Op vrijdagmiddag 17 maart, tijdens de Brain Awareness Week, nemen onderzoekers van het Nederlands Herseninstituut u mee in de spectaculaire wereld van het hersenonderzoek. Het publiek krijgt volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Programma

Tijdens het symposium in De Balie in Amsterdam zijn er lezingen van toponderzoekers Dick Swaab, Helmut Kessels en Eus van Someren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere slapeloosheid, de ziekte van Alzheimer en het depressieve brein. Inge Huitinga vertelt hoe menselijk materiaal voor hersenonderzoek wordt verzameld. De middag wordt afgesloten met een panel-interview met Pieter Roelfsema, directeur van het Nederlands Herseninstituut en andere hersenonderzoekers.

De presentatie van de middag is in handen van Paul Witteman.

Het programma duurt tot 16.30 uur (met twee pauzes). Aansluitend biedt de Stichting Vrienden van het Herseninstituut u een drankje aan.

Tickets

Ga naar De Balie voor meer informatie en tickets.

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital