Symposium ‘Dilemma’s rondom psychisch lijden en euthanasie’

30 oktober 2014

Eén van de organisatoren van dit symposium, Niki Peters, reageerde enkele maanden geleden in De Volkskrant op het nieuws van euthanasie bij een jonge vrouw als gevolg van ernstig psychisch lijden. Dezelfde avond was ze te gast bij de talkshow Knevel en Van den Brink en gaf ze, vanuit haar eigen ervaringskennis, aan deze uiterst lastige discussie een menselijk én realistisch gezicht.

De vele reacties die zij daarna mocht ontvangen inspireerden haar om een symposium te organiseren waarin nadrukkelijk ruimte is voor juist ál die perspectieven waardoor dit thema zo bijzonder beladen is.

In het symposium geven we een podium aan een aantal perspectieven, zoals degene die ervaring heeft met psychisch lijden, de familie, de behandelaar en de zorginnovator. We hopen met u de dialoog aan te gaan om zo bij te dragen aan meer begrip voor en inzicht in psychisch lijden en de eventuele keuze voor euthanasie. Ook hopen we met dit symposium het uitzicht te vergroten op wellicht ándere uitwegen bij psychisch lijden.

Donderdag 30 oktober 2014
Zelfregiecentrum Venlo / Huis van de Wijk
Arsenaalplein 2, 5911 BR Venlo

Informatie en aanmelden

Op de website www.zelfregie.nl/symposium/ kunt u meer informatie vinden omtrent het programma, de keynote speakers en de workshops. Tevens kunt u zich op deze website aanmelden voor het symposium en vind u informatie omtrent bereikbaarheid en parkeren.