Lezing – Pijn en depressie de baas

27 juni 2015

Depressie de baas20150627Depressie en pijn de baas
Sinds 2008 is bekend geworden dat antidepressiva nauwelijks beter werken dan neppillen. Daarom kijken we nu naar natuurlijke manieren om depressie te verlichten. Bewegen en sporten zorgen voor afgifte van neurotrofines waardoor de hersenen zich beter aanpassen en waardoor het geheugen verbetert. Een andere manier om dit effect op te wekken is door magneetveldstimulatie. Ruud Kortekaas is vooraanstaand onderzoeker van magneetveldstimulatie en geeft in deze lezing een overzicht van het wetenschappelijke bewijs voor bewegen en magneetveldstimulatie.

Pijn de baas
Als een jaar of twintig geleden na een aantal onderzoeken in het ziekenhuis geen aanwijsbare oorzaak werd gevonden voor je langdurige pijnprobleem, kreeg je met een beetje pech de boodschap: “het zal wel tussen de oren zitten.” Hoe wordt er momenteel over chronische pijn gedacht? Welke gevolgen heeft dat voor behandeling? Wat kan u er zelf aan doen? Dat zijn de vragen die Michel Kanters gaat stellen, fysio- en manueel therapeut van Medisch Centrum Back-Up.

Datum zaterdag 27 jun
Tijd 19.00-20.30 uur
Adres Hoogendijk Sport en Fitness Holy
Zwaluenlaan 478
3136 VH Vlaardingen

Kaarten en meer informatie
Toegang: gratis
Aanmelden via www.magnetisme.nu (ivm aantal stoelen)
Iedereen is welkom om te komen luisteren en vragen te stellen. Er is een pauze
halverwege, koffie en thee zijn beschikbaar tegen kleine vergoeding
De sportschool is rolstoeltoegankelijk.
Bekijk de uitnodiging (pdf)