Word lid Doneer nu

10e Dag van de Kwaliteit van De Kentering: “Part en Deel”

27 november 2014

Op donderdag 27 november 2014 organiseert De Kentering in Nijmegen de 10e Dag van de Kwaliteit. De dag staat net als de vorige in het teken van de kwaliteit van leven van mensen met een psychiatrische achtergrond. Dit keer heeft de dag als thema “Part en Deel”. Dit thema wordt verkend aan de hand van de kernbegrippen participeren, samenleven en delen.

Bij participeren draait het om de vraag hoe de kwetsbare burger – bijvoorbeeld iemand met psychische problemen – op een passende wijze kan deelnemen aan het ‘normale’ maatschappelijke leven. Wat mag de overheid van de burger verwachten? Waar eindigt diens vrijheid en waar begint de betutteling?

Bij samenleven gaat het erom een manier te vinden om afscheid te nemen van de maatschappelijke ‘ratrace’. Zo kunnen we een samenleving te scheppen waarin ook burgers met een psychische beperking op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen meedraaien en hun bijdrage kunnen leveren aan het grotere geheel.

Delen is van toepassing bijvoorbeeld als de genoemde burger optreedt als ervaringsdeskundige en ook als de materiële welvaart gedeeld wordt.

Met presentaties en een discussie wordt in de ochtend het thema verkend. Na de lunch is er in workshops aandacht voor passende manieren en vormen van participeren, samenleven en delen. Deze workshops belichten onder andere de cursus Werken Met Eigen Ervaring en mensenrechten. De wethouder Zorg en Welzijn Bert Frings legt zijn oor te luisteren en besluit de dag met een rede waarin hij zijn visie op het thema verwoordt. Iedereen is van harte welkom!

Flyer

Klik op onderstaande plaatje, de flyer, voor een betere leesbaarheid!

Dag van de Kwaliteit 2014

Locatie

De 10e Dag van de Kwaliteit, over “Part en Deel”, georganiseerd door De Kentering
De Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen
Donderdag 27 november 2014, van 10.00 tot 16.00 uur

Meer informatie

De Kentering, Limoslaan 10, 6523 RZ Nijmegen, tel 024 – 324 99 75
Entree is gratis
Aanmelden gewenst via ondersteuning@dekentering.info of tel. 024 – 324 99 75
Meer informatie op www.dekentering.info/blog/10e-dag-van-de-kwaliteit-van-de-kentering-part-en-deel/

© Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital